#EVENTFACT – Timemanagement

TIMEMANAGEMENT:  HET GEHEIM VAN EEN GESLAAGD EVENT

Time management. Het is niet alleen nuttig tijdens de werkdag of het hectische dagelijks leven. Ook bij de planning van een event is het onmisbaar. Van een huwelijksfeest tot een product launch: het succes wordt bepaald door een goede planning, strakke organisatie en strenge opvolging. Straks een groots feest op de planning? Als ervaringsdeskundigen geven we u graag enkele tips:

 • Plannen, plannen en nog eens plannen

  Het klinkt logisch, maar toch is het een val waar velen intrappen: wacht niet tot het laatste moment om je event te plannen. Maak ruim op voorhand een lijstje van wat er allemaal moet gebeuren. Dat zorgt voor gemoedsrust en vermijdt dat je zaken over het hoofd ziet. Stel ook prioriteiten: de zoektocht naar de perfecte locatie en het vastleggen van het budget horen alvast bovenaan op het to do-lijstje.

 • Stel deadlines

  Geef elke taak een deadline en stel je planning zo op dat je de taak al een paar dagen ervoor kunt afronden. Zo hou je ruimte voor onvoorziene omstandigheden. Daarna werk je dag per dag je deeltaken af. Zo minimaliseer je de werkdruk en stress.

 • Durf delegeren

  Wat je zelf doet, doe je beter – zo zegt men wel eens. Maar bij omvangrijke taken als een event organiseren is niets minder waar. Hier draait het om teamwork: benut de vaardigheden van anderen, zodat je meer gedaan krijgt in dezelfde tijd. Sommige onderdelen, zoals de catering of de zaalaankleding, zijn dan weer specialistenwerk. Vertrouw daarvoor dan ook ervaringsdeskundigen.

 • Vertrouw op de technologie

  Met wat technologische hulp kunt u heel wat tijd besparen: doe aan online projectmanagement en digitaliseer de takenlijsten, gebruik sociale media-apps om je gasten uit te nodigen, bundel alle event-informatie op een webpagina (die u telkens kunt updaten in plaats van iedereen apart te mailen of te bellen), … Technologische hulpmiddeltjes genoeg. En wat de computer doet, hoeft u niet meer te doen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Vergelijkbare berichten

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief & ontvang al onze updates driemaandelijks in uw mailbox!

Benieuwd wat we voor u kunnen doen?

Bekijk al onze mogelijkheden van kwaliteitsvolle events,
tot eersteklas hotelervaring!